Over ons

De Woerd Eten en drinken is een restaurant gelegen aan de Rijkerswoerdse Plassen. Onze uitgebreide menukaart bevat genoeg keuze waarbij zowel de vlees- als de visliefhebber en de vegetariër aan hun trekken zullen komen. Ook aan de kleintjes is gedacht. Er zijn diverse kindermenu’s en buiten naast ons terras kunnen kinderen spelen in de speeltuin. Parkeren is bij ons geen probleem. Wij zijn geopend van woensdag t/m zondag vanaf 12.00 u. Op maandag en dinsdag zijn wij gesloten. Wij beschikken over meer dan ruime parkeergelegenheid. Honden zijn op het terras wel toegestaan, maar binnen niet.

Deze ligging in combinatie met een groot parkeerterrein met onbeperkte capaciteit maakt De Woerd Eten en drinken ook zeer geschikt voor recepties, borrels en barbecue’s voor grote groepen van families en bedrijven.

U bent van harte welkom als u eens van de gezellige sfeer wilt komen proeven. Wij zijn van dinsdag tot en met zaterdag geopend vanaf 16.30u en op zondag vanaf 12.00u.

“De Rijkerswoerdse Plassen” biedt diverse sportieve mogelijkheden voor een dagje uit. Er is voldoende ruimte voor wandelen, fietsen (kijk hier voor een mooie fietsroute die langs De Woerd gaat), zwemmen en surfen. Daarnaast bevindt zich naast de parkeerplaats een outdoor sportveld. Hier worden vaak bootcamp oefeningen uitgevoerd.

De warme sfeer en het adembenemende uitzicht laten u tijdens de maaltijd genieten en bezorgen u gegarandeerd een gezellige afsluiter van een sportief dagje in de buitenlucht.Natuurpark De Lingezegen
De Rijkerswoerdse Plassen liggen in Natuurpark De Lingezegen, dat een groene buffer vormt tussen Arnhem en Nijmegen. De natuur in de streek Over-Betuwe is altijd sterk afhankelijk geweest van de rivier de Rijn. Deze heeft in de afgelopen tienduizend jaar verschillende lopen gehad. Het verschil tussen hoog met zanderige stroomruggen en de lage natte kommen met zware klei is essentieel geweest bij de vorming van het gebied. De eerste permanente bewoning dateert mogelijk al uit de vroege prehistorie. De Lingezegen loopt helemaal door tot aan de Waalsprong en De Rijkerswoerdse Plassen zullen bij sommige bekend zijn als locatie van het vroeger gehouden festival Plaspop.

 

Zwemmen, wandelen en fietsen
De Rijkerwoerdse Plassen vallen onder deelgebied Het Waterrijk en dit gebied is uitermate geschikt voor outdoorsporten. Je kunt er heerlijk zwemmen, surfen, vissen, kanoën, wandelen, fietsen of paardrijden. Er zijn kronkelige wandelpaden die langs de plas en door de mooie natuur voeren. Loop eens het rondje Rijkerswoerd van ongeveer drie kilometer en trakteer jezelf op een heerlijk Italiaans ijsje bij Eetcafé de Woerd (in de zomermaanden). 

Of maak een mooie fietstocht door de Over-Betuwe. De fietsknooppunten 13 en 14 gaan dwars tussen de plassen door via de Kerkstraat. Deze fietsroute loopt vlak langs Eetcafé de Woerd en is dus een ideale gelegenheid om even een tussenstop te maken met de fiets. 

 

Vacatures
Wil je komen werken voor de Woerd? Kijk op deze pagina of er momenteel vacatures zijn.